Kuyters & partners - Ericka Kuyters

Ericka Kuyters - foto: roepfotografie.nl"Ik kom veel mensen tegen die de omstandigheden als alles bepalend (en beperkend) voor hun mogelijkheden zie. Mijn doel is voor mijn clienten en opdrachtgevers een breder perspectief te openen. Enerzijds door het verbeteren van de structuur en samenwerking in projecten, anderzijds door middel van training en coaching hen de kracht te laten (her)vinden om hun eigen mogelijkheden te creŽren."

Na een hbo-opleiding vormingswerk (Nijmegen '77- '81) vulde Ericka haar kennis aan met post-hbo bedrijfskunde (Amsterdam '88-'90). De training-on-the-job voor communicatie en persoonlijke effectiviteit (Amsterdam en Nijmegen'02-'05) combineerde haar ervaring met processen binnen organisaties met de persoonlijke ontwikkeling van de mensen daarbinnen. In '08- '09 diepte zij haar coachingsvaardigheden uit met de opleiding tot Ontologisch Coach bij de wereldwijd opererende Newfieldcommunity.

Kenmerkend voor de werkervaring van Ericka is het werken vanuit wisselende posities. Na vormingswerk en belangenbehartiger voor woongroepen maakte ze een overstap als ambtenaar betrokken bij de renovatie van de grote kraakpanden voor het gemeentelijk woningbedrijf in Amsterdam. Daarna volgde projectmanagement met verantwoordelijkheid voor verschillende projecten en organisaties voor vrouwen in technische beroepen, variŽrend van timmerkracht tot ingenieur. Bij de vakbeweging FNV was zij beleidsmedewerker onderwijs-arbeidsmarkt. Hier maakte zij van binnenuit kennis met het poldermodel in diverse werkgroepen bij SER, Stichting van de Arbeid en Ministeries rond de wetgeving van beroepsonderwijs en werkgelegenheidsbeleid. Om daarna weer terug te gaan naar de "werkvloer" met de uitvoering van arbeidsmarktprojecten ten behoeve van de instroom van nieuwe doelgroepen in diverse bedrijfstakken. Binnen de stedelijke vernieuwing is zij betrokken als projectmanager en adviseur voor de sociale wijkontwikkeling bij integrale aanpak.

Na de voltooiing van haar trainersopleiding en diplomering als Newfield Ontological Coach past Ericka haar (samen)werkervaring toe in training en coaching bij individuen, (maatschappelijke) organisaties en bedrijven. Met de combinatie van coachen, trainen en projectorganisatie werkt zij aan twee zijden van ontwikkelingprocessen: De structuur en de persoonlijke mogelijkheden van mensen daarbinnen.

Kuyters & Partners op facebookKuyters & Partners op twitterKuyters & Partners op LinkedIn
© Paul Haider

"Ik kom veel mensen tegen die de omstandigheden als alles bepalend (en beperkend) voor hun mogelijkheden zien. Juist voor deze personen wil ik een breder perspectief te openen."